metallimiehet habitare

Ajankohtaista

Ajankohtaista: Eero Aarnion uusi Metallimiehet-penkki nappaa kyytiinsä

Kaupunkiympäristön lisäksi penkki sopii sisätiloihin ja terasseille

Suomalainen muotoilija, professori h.c. Eero Aarnio ja tamperelainen Bongo House Oy ovat aloittaneet yhteistyön. Ensimmäisenä tuotteena julkaistiin Metallimiehet-penkki, joka uudistaa käsitystä puistojen ja kaupunkitilojen kalusteista. Tuoteperhe tulee laajentumaan erilaisilla ulko- ja sisäkäyttöön soveltuvilla metallihahmoilla.

Eero Aarnio on yksi suurista modernin kalustemuotoilun vaikuttajista. Hänen uusi luomuksensa Metallimiehet-penkki tarjoaa uudenlaisen näkemyksen siitä, miltä puistoihin ja piha-alueille sijoitettavat penkit voivat näyttää. Puista istuinosaa kannattelee päädyistä kaksi metallista mieshahmoa, jotka ovat kuin matkalla eteenpäin, penkkiä kantaen. Muotoilussa näkyy Aarnion tuotannolle tyypillinen leikillisyys. Ulkotilojen lisäksi penkki sopii myös sisätiloihin tai vaikka terasseille.

Metallimiehet kantopuuhissa

Penkin päädyissä olevat metallimiehet on leikattu laserilla teräksestä ja taivutettu muotoonsa. Tyylitellyt ihmishahmot näyttävät siltä, kuin ne astelisivat eteenpäin penkin istuinosaa kantaen. Liikkeen illuusio tuo dynaamisuutta muotoiluun. Penkki on suunniteltu kestämään vuodenaikojen vaihtelua. Penkkiin on valittu vahvat materiaalit ja ulkokäyttöön tarkoitetut pintakäsittelyt, joten se kestää käytössä pitkään. Jaloissa on reiät alustaan kiinnitystä varten.

Penkki sopii hyvin myös sisä- ja kotikäyttöön tai vaikka ravintolan terassille ja laiturin nokkaan. Yksityis- ja sisäkäytössä penkkiä ei tarvitse kiinnittää alustaan, vaan se pysyy pystyssä omin jaloin. Puinen istuinosa on vahvaa massiivitammea. Istuinosat valmistaa Kuhmoisissa toimiva kalustetehdas Puulon Oy.

Metallimiehiä valmistetaan muutamalla vakiovärillä. Värimaailma on tuttua Aarniota, raikkaita värejä sekä mustaa ja valkoista. Mittatilauksena hahmoja voidaan tehdä myös yksilöllisillä väreillä ja penkin pituutta muuttaa lyhyemmäksi tai pidemmäksi. Puuosat on mahdollista saada luonnon tammisena tai mustaksi petsattuna.

Metallimiehet-penkki esiteltiin Habitare-messuilla 12.–16.9.2018 Puulon Oy:n messuosastolla 6c58.

Lue lisää.. http://bongo.fi/showroom/penkit/eero-aarnio-metallimiehet

 

Tuotetiedot:

Metallimiehet-penkki by Eero Aarnio

Istuinkorkeus: 45 cm, istuimen syvyys: 40 cm, leveys: 150 cm

Paino: noin 60 kg

Hinta yrityksille ja yhteisöille: 1150 € (Alv 0 %)

Myynti: www.bongo.fi/showroom, risto@bongo.fi