Eero Aarnio ja Puulon

Ajankohtaista

Ajankohtaista: Eero Aarnion Veikkola-tuoli Bongon verkkokauppaan

Muotoilija Eero Aarnio ja Puulon aloittavat yhteistyön!

Kuhmoisissa ja Padasjoella toimiva Puulon Oy aloittaa Eero Aarnion suunnittelemien huonekalujen valmistuksen. Yhteistyön tavoitteena on tuoda markkinoille useita Eeron suunnittelemia puusta valmistettuja huonekaluja. Ensimmäisenä yhteisenä tuotteena on syntynyt Veikkola-niminen tuoli. Tuoli on valmistettu kotimaisesta koivusta. Suunnittelija tulee itse valitsemaan istuinosan materiaalit ja värit. Tuoli henkii suomalaisuutta ja siron rakenteensa vuoksi se sopii moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Se sopii kotikäyttöön, toimistoihin ja julkisiin tiloihin.

– Innostuin nuorten puuseppien tekemästä yhteistyötarjouksesta. Pojilla on intoa, osaamista ja riittävästi rohkeutta ryhtyä työskentelemään kanssani. Pojat ottivat minuun yhteyttä kesällä ja kutsuin heidät vierailulle Veikkolaan. Kavereille ei mikään tuntunut mahdottomalta, joten päätin antaa heille muutaman tuoteidean työstettäväksi, kertoo Aarnio.

– Aloin suunnitella huonekaluja, koska huonekalu on sisustuksen tärkein ja näyttävin tuote, ja tuoli vaikein ja kiehtovin suunnitella, sanoo Aarnio.

Muotoilijan mukaan ideat tuotteille syntyvät, joko puhtaasti unelmista ja mielikuvituksesta, tai halusta rat-kaista jokin pulma tai päivittää vanha tuote – riippuen siitä, onko pyrkimyksenä puhtaasti taideteos vai käyttöesine. 

Eero Aarnion mukaan käytännöllisyyden, kauneuden ja muodon ohella onnistunut tuote avaa valtavan tuotantoketjun. – Se alkaa materiaalin toimittajista, työntekijöistä, pakkaajista, kuljetuksista, laskutuksesta, markkinoinnista ja monista muista pienistä asioista siinä ohessa. Tästä ja vain tästä on nytkin Suomessa kysymys – työtä on luotava, toteaa Aarnio. Puulon on vahvasti sitoutunut kotimaiseen valmistukseen. Sen kaikille tuotteille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit osoituksena suomalaisesta osaamisesta.

Puulon on hyvin ylpeä tästä mahdollisuudesta. Veikkola-tuoli tulee myyntiin myös Bongon verkkokauppaan heti, kun Eero on valinnut istuinosan materiaalit ja tuotanto on saatu käyntiin.